Sunt trasaturile ce ne caracterizeaza!

INFO LEGISLATIVE

INTRASTAT - Informatii generale

NEXT TRANS INTERNATIONAL ofera servicii complete de formalitati si comisionare vamala si declarare intrastat pentru Vama Targuri si Expozitii. Serviciile sunt adresate firmelor care desfasoara activitati de import-export.
Echipa noastra de profesionisti dispune de pregatire in domeniul legislatiei activitatilor vamale si poate garanta calitatea oricaror servicii oferite.

CE REPREZINTA INTRASTAT ?

Intrastat constituie un sistem de colectare si evidenta a datelor statistice referitoare la comertul cu bunuri ce se efectueaza in tarile Uniunii Europene. Sistemul de declaratie intrastat este folosit pentru monitorizarea traficului de bunuri rulate intre tarile membre ale uniunii europene. A fost implementat in tarile membre UE inca din anul 1993, iar incepand cu 1 ianuarie 2007 a devenit activ si in Romania. Declaratia intrastat inlocuieste sursa initiala de date - declaratiile vamale, scopul declaratiei intrastat fiind acela de a colecta informatii direct de la operatorii economici din tarile membre UE care realizeaza schimb de bunuri cu alte state membre.

CINE DECLARA INTRASTAT ?

Declaratia intrastat trebuie intocmita de comerciantii care care au depasit in anul anterior pragul valoric stabilt pentru import-export si de catre cei care au depasit pragul valoric in cursul anului, acestia trebuind sa completeze declaratia incepand cu luna in care au depasit. Pragurile reprezinta limita care determina valoarea importului/exportului sub care comerciantii pot face schimburi fara sa fie nevoie sa completeze declaratia intrastat.

CAND SE DEPUNE ?

Termenul limita de transmitere a datelor Intrastat il reprezinta intotdeauna data de 15 a lunii urmatoare celei de referinta.

CE TREBUIE DECLARAT ?

In declaratia intrastat trebuie mentionate urmatoarele informatii:

TARI IMPORT DECLARATIE INTRASTAT

LEGISLATIE

Pentru o mai buna functionare a sistemului s-a stabilit un standard national conform cu cel european care consta in colectarea acestor declaratii de a comercianti.

Legislatia le nivel europenan:
Legislatia la nivel national:

Intrebari frecventeTermeni si abrevieriInfowww.giurgiuwebdesign.allfin.ro